Despre Intercultura

În 2008 primii studenți români participă la programele interculturale AFS în Italia. La momentul respectiv participarea era posibilă doar prin intermediul unei burse de studiu. Astăzi, noi încercăm să aducem programele interculturale la îndemâna tuturor prin intermediul ONG-ului Intercultura România.

Până astazi 21 de tineri români au beneficiat de experiența Intercultura și au locuit timp de 10 luni în Italia, în cadrul unei familii gazdă, învățând limba în timpul experienței, frecventând cursurile liceale specifice educației lor și, cel mai important, aruncându-se curajos în aventura cunoașterii unei culturi cu totul noi.

Urmând modelul AFS, o asociație internațională ce oferă programe educaționale interculturale, Intercultura este o organizație formată în totalitate din voluntari.

Scopul Intercultura este de a aduce în România concepte precum cetățenie activă, interculturalitate, schimb de experiență, pe scurt - de a deschide inimile românilor și a lumii către comunicare interculturală! Ne propunem astfel să oferim experiențe internaționale și programe de educație interculturală pe durata liceului – atât de necesare într-o lume în continuă mișcare. Programele sunt adresate atât studenților care doresc să locuiască și să studieze în străinătate, cât și familiilor care doresc să găzduiască un student internațional.

În susținerea acestui ideal vom aduce și materiale educaționale realizate prin colaborare internațională, precum și oportunități de voluntariat, cercetare și training.

Vă vom ține la curent despre toate acestea prin intermediul Newsletter-ului, dar și al blogului dichisit cu materiale informative!

Contact:

Catalina Carabas, Consilier AFS:
+40 722 59 59 65
catalina.carabas@afs.org